Alle nyheder
July 20, 2023

"Man mærker straks klubbens store historie"

Rasmus Nissen Kristensen spiller i den kommende sæson i den italienske serie A.

I den kommende sæson er Rasmus Nissen Kristensen ikke at finde på engelsk græs hos Leeds United - i stedet skal han spille for den italienske storklub AS Roma på en etårig lejeaftale.

Rasmus får dermed José Mourinho som sin cheftræner på et mandskab, som sluttede den seneste sæson på en sjetteplads, og dermed venter der også europæiske kampe på Rasmus og holdkammeraterne i Rom.

"Jeg er stolt af at være en del af en så stor klub, og jeg mærkede klubbens fantastiske historie i det sekund, jeg trådte ind ad døren", siger Rasmus blandt andet til AS Romas hjemmeside.

Han fik sin fodboldopdragelse i Brande IF og siden Herning Fremad samt FC Midtjylland, inden karrieren i udlandet blev skudt i gang med et skifte til hollandske Ajax, som blev vekslet med et ophold hos RB Salzburg - på tre år blev det i Østrig til tre mesterskaber og tre pokaltitler for Rasmus og holdkammeraterne.

"Romas europæiske succes de senere år har bare givet mig endnu mere lyst til at spille for klubben, og jeg kan næsten ikke vente på, at jeg skal have min hverdag her", lyder det forventningsfuldt fra Rasmus.

Hjemmebanen for den 26-årige danske landsholdsspiller bliver Stadio Olimpico med plads til godt 70.000 tilskuere, og AS Roma indleder den nye sæson den 20. august, hvor Salernitana gæster Rom.

Rasmus bliver den fjerde danske spiller i AS Romas historie - før ham har Helge Bronee optrådt for klubben i begyndelsen af 1950'erne, og siden har Klaus Berggreen (1986/87) og landsholdsanfører Simon Kjær (2011-2012) gjort det samme.

Kæmpe stort tillykke med kontrakten hos AS Roma, Rasmus - vi ser frem til at følge dig i den italienske serie A.