Alle nyheder
April 5, 2024

Kæmpe triumf for Anton Gaaei i Ajax

Han skiftede Viborg FF ud med den hollandske storklub Ajax i sommeren 2023, men højrebacken fik en alt andet end let begyndelse på sit første udlandsophold. Forleden svarede han igen på banen.

Engang for mange år siden skiftede en meget ung Allan Simonsen fra Vejle Boldklub til Borussia Mönchengladbach i den tyske Bundesliga.

Dengang var det tyske hold en mastodont i international fodbold, og unge Simonsen brugte mange minutter på bænken i sin første periode i klubben med de store stjerner, og der blev, blandt meget andet, talt om, hvorfor i alverden han ikke vendte hjem, men den lille vejlenser blev. Han bed tænderne sammen. Lærte af modvinden. Sugede til sig.

De fleste fodboldkendere ved, hvad Allan Simonsen senere nåede i sin karriere.

Anton Gaaei har ikke brugt lige så mange minutter på bænken hos den hollandske storklub Ajax, men til gengæld har han oplevet et par tidlige udskiftninger samt ikke mindst massiv kritik fra såkaldte eksperter og dele af fanskaren.

Og hvad gjorde han? Han bed tænderne sammen. Lærte af modvinden. Sugede til sig.

Og nu har han svaret igen på sin egen, ydmyge facon. For en lille uge siden leverede Anton en assist til Ajax-scoring nummer tre i 3-1 sejren på udebane mod Zwolle, og torsdag aften kom den store forløsning så, og det var en smuk en af slagsen.

Efter 24 minutter flugtede Anton nemlig smukt bolden i nettet til 1-0 - den efterfølgende jubel fra både ham, holdkammerater og stab fortalte alt om, hvad den scoring betød, og Anton styrede direkte ud mod Ajax-fans for at fejre sammen med dem.

- Anton Gaaei scorede et smukt mål. Jeg synes virkelig, det er fedt for drengen. Han kom fra en midterklub i Danmark, og nu spiller han foran 50.000 her. Det er ikke sjovt at blive udskiftet i første halvleg i kampene mod Feyenoord og Alkmaar, men han gav aldrig op, lød det rosende fra Ajax-cheftræner John van ’t Schip ifølge Telegraaf.

Stor respekt, Anton - kæmpe tillykke med assist og scoring - vi håber på mere af samme slags i den kommende tid.