Alle nyheder
August 8, 2023

Isaksen er klar til den italienske Serie A

Offensivspilleren har underskrevet en femårig kontrakt med Rom-klubben S.S. Lazio.

Engang var 22-årige Gustav Isaksen tæt på at blive smidt ud af efterskolen hos FC Midtjylland.

Han slap med én måned hjemme i skammekrogen i Salling, og det priser både FC Midtjylland og Gustav Isaksen sig nok lykkelige for i dag, hvor sidste sæsons Superliga-topscorer netop har underskrevet en femårig aftale med den italienske storklub S.S. Lazio.

Det, og meget andet, fortalte Gustav om i et fint farvel-interview på FC Midtjyllands hjemmeside, og han understregede med et smil på læben, at sportschef Svend Graversen var hurtig med et opkald - for det var nemlig ham, der i sin tid sendte det unge Salling-talent hjem for at tænke lidt over tingene.

"Svend sagde, at det var meget godt, han ikke smed mig helt ud af efterskolen dengang", fortæller Gustav i interviewet.

"Jeg var lidt af en umoden rebel dengang, hvor ting skulle prøves af, men det harmonerede ikke ret godt med at være en del af FC Midtjylland, og jeg vil godt pointere, at der ikke har været lignende problemer siden. Jeg lærte meget af det".

Blandt andet derfor står han netop nu over for endnu et enormt skridt i fodboldkarrieren, og det gør han ikke kun via god opførsel men også fremragende præstationer på banen - faktisk også mod S.S. Lazio i europæiske kampe for FC Midtjylland.

Fodboldopdragelsen fik Gustav i Roslev IK i Salling, men de seneste 11 år har hjemmebanen været hos FC Midtjylland, hvor han debuterede i 2019, og siden er det blandt andet blevet til 139 kampe, 33 mål, en pokaltitel, et dansk mesterskab samt en topscorertitel i Superligaen.

Nu venter der en fortsat ydmyg men også ærgerrig Gustav en fremtid med hjemmebane på Stadio Olimpico med plads til godt 70.000 tilskuere, og han bliver en del af en klub, der blandt meget andet har vundet det italienske mesterskab to gange, pokaltitlen syv gange, og så kan Gustav se frem til at blive holdkammerat med mange store spillere - for eksempel det italienske ikon Ciro Immobile.

Lazio-mandskabet indleder den italienske serie A den 20. august med en udekamp mod Lecce, og der venter også Champions League-fodbold efter seneste sæsons andenplads til Lazio - en klub som Gustav snakkede med holdkammeraterne i FC Midtjylland om, da de skulle møde italienerne i efteråret 2022.

"I forbindelse med morgenmaden på kampdagen sad vi og snakkede om, hvor fedt det ville være at spille i sådan en klub", sagde Gustav til fcm.dk.

Det skal han nu - sådan kan det gå for et Salling-talent via hårdt arbejde og stort talent.

Kæmpe stort tillykke med kontrakten, Gustav - vi glæder os til at følge dig på en af verdens største fodboldscener.