Alle nyheder
May 30, 2023

Historisk bedrift af Asger Sørensen i Sparta Prag

Efter ni års tørke sikrede Sparta Prag sig igen det tjekkiske mesterskab.

Da Asger Sørensen og holdkammeraterne fra Sparta Prag sejlede på floden Moldau, som siver igennem den tjekkiske storby, mødte de naturligvis den ikoniske Karlsbroen.

Broen var fyldt med Sparta Prag-fans, som ønskede at hylde spillerne, fordi de i denne sæson sikrede sig mesterskabet i Tjekkiet, og dermed fik Asger og resten af Sparta-staben en uforglemmelig oplevelse.

Indledningen på sæsonen var ellers ikke god for Sparta Prag, der op til denne sæson fik danske Brian Priske som cheftræner, men siden det sene efterår 2022 pegede det kun én vej for Sparta-mandskabet, og det endte med, at storklubben for første gang i ni år kunne lade sig hylde som mesterhold.

Asger har danske Casper Højer som en af sine holdkammerater, og i trænerstaben er cheftræner Brian Priske blandt andre omgivet af landsmændene Lars Friis og Christian Clarup, som han kender fra FC Midtjylland, hvor Asger også fik sin fodboldopvækst, inden han indledte sin udenlandskarriere i Østrig og Tyskland.

Og det var ikke kun mesterskabet, Asger kunne juble over - han blev nemlig kåret som den bedste udenlandske spiller og den bedste forsvarsspiller i den tjekkiske liga efter sæsonen.

Kæmpe stort tillykke til Asger og resten af Sparta Prag med mesterskabet - og ikke mindst respekt for de individuelle titler.