Alle nyheder
August 19, 2023

Et stort skridt for Morten Hjulmand

Midtbanespilleren har underskrevet en femårig aftale med portugisisk storklub.

24-årige Morten Hjulmand er på en måde en atypisk, dansk fodboldhistorie, som i de tidlige år blev skabt lidt under radaren.

Han er født i Kastrup på Amager, han fik sin fodboldopdragelse i FC København, men i en tidlig alder skiftede han til Admira Wacker i Østrig.

Til hvem?

Der var ikke mange, som kendte alverden til den lille klub i Østrig - dengang som nu kendt for at udvikle unge spillere og sælge dem videre - men det var et bevidst valg fra Mortens side, da han jagtede spilletid og udvikling som både menneske og fodboldspiller.

Sagt på gennemsnitligt jysk er det gået fornuftigt med den mission.

Midtbanespilleren har netop underskrevet en femårig kontrakt med den portugisiske storklub Sporting CP, der blandt andet har 19 mesterskaber og 17 pokaltitler under vesten.

To og et halvt år var Morten hos Admira Wacker, inden han skiftede til Lecce, som på det tidspunkt spillede i serie B.

Siden rykkede Morten og holdkammeraterne op i serie A, og her var den lyshårede dansker en stor profil med anførerbindet om sin ene arm, men det er fortid nu.

Han har allerede fået sin debut for Sporting CP, i 2-1 udesejren mod Casa Pia, og næste opgave bliver en hjemmekamp på Estadio José Alvalade, hvor Famalicao er gæst.

"Jeg valgte Sporting, fordi det er et stort skridt for min karriere. Jeg ønsker at fortsætte med at udvikle mig som person og som spiller, og det er en klub, der er kendt for at udvikle deres unge spillere. Det er en meget stor klub i Europa, med masser af historie, og det er en klub, der er vant til at spille med i europæiske turneringer", har Morten blandt andet udtalt om sit store skifte.

Morten, som også har været indkaldt til Kasper Hjulmands landsholdstrup flere gange, er et bevis på, at det, uden fodboldmediernes store interesse, er muligt at skabe fundamentet til en stor karriere med en kombination af talent, vilje og hårdt arbejde - indtil videre kulminerende med skiftet til Sporting CP og dermed stort fokus fra medierne.

Kæmpe tillykke med kontrakten, Morten - vi ser frem til at følge dig i både Portugal og på den internationale fodboldscene.