Alle nyheder
August 19, 2023

Endnu en drøm går i opfyldelse

Anton Gaaei er på plads i storklubben Ajax, hvor han har sat sin signatur på en femårig aftale.

Engang var Anton Gaaei på studietur i Holland, og her fik den fodboldglade Anton taget et billede sammen med den daværende Ajax-spiller Kasper Dolberg foran storklubbens træningslejr.

I fremtiden kommer der givetvis flere lignende billeder, men der er én stor forskel - de fremtidige billeder bliver med 20-årige Anton som Ajax-spiller sammen med unge, håbefulde fodboldpiger og -drenge.

Anton har nemlig underskrevet en femårig kontrakt hos Ajax, som i tidens løb har haft store, danske spillere som Frank Arnesen, Søren Lerby, brødrene Laudrup og Christian Eriksen - for bare at nævne et lille udpluk.

For et par år siden spillede Anton U19-fodbold i Viborg FF, hvortil han kom efter den spæde fodboldopdragelse hos Bruunshåb/Tapdrup IF, og for halvandet år siden debuterede han for Viborg FF's bedste mandskab i Superligaen - nu står han i en af Europas største og mest berømmede klubber, der holder til i Amsterdam.

"Det er lidt vildt at tænke på, hvor stærkt det er gået for mig, men jeg har nydt ethvert øjeblik i VFF, hvor jeg har haft en fantastisk tid og har lært enormt meget. Det er min klub og min by, og jeg kommer til at savne det hele her, men samtidig ser jeg også meget frem til den chance, jeg har fået nu. Ajax er en kæmpe klub, og det er en drøm, der går i opfyldelse for mig", siger han blandt andet til Viborg FF's hjemmeside.

Ajax har vundet det hollandske mesterskab hele 36 gange, der er hentet 20 pokaltitler, og dertil skal regnes en stribe europæiske titler, blandt andre Champions League-trofæet i 1995, men trods de mange og store meritter er der glæde over Antons entré i klubben.

"Gaaei har en god mentalitet, stor løbeevne, god indlægsfod, og så er han ung. Jeg synes, at han er en af de bedste spillere på sin position i Skandinavien", lyder det blandt andet rosende fra Sven Mislintat, der er sportsdirektør i Ajax.

Der var engang, hvor Antons mor ikke var så vild med, at sønnen, på bekostning af skolen, passede sin træning hos Viborg FF, men alt det er glemt nu.

"I dag kan hun godt se, at det vist var en meget god idé", siger Anton med et skævt smil i et tv-interview med TV Midtvest.

Den ydmyge og hårdtarbejdende højre back nåede at spille 48 kampe for Viborg FF, men i fremtiden er hjemmebanen Johan Cruijff Arena med plads til 55.600 tilskuere.

Et kæmpe tillykke med kontrakten, Anton - det bliver spændende at følge din videre udvikling i et af Europas mest ikoniske fodboldmiljøer.