Lykkelig Mæhle på plads i Belgien

Det kan gå hurtigt i fodbold. Så enkelt kan det siges på vegne af Joakim Mæhle (Foto: Getty Images), som debuterede på AaB's bedste mandskab den 7. august sidste år. Tre måneder senere forlængede han sin kontrakt med AaB frem til 2020, men i dag, den 9. maj, underskrev den 19-årige højre back så en treårig kontrakt (plus option på endnu et år) med den belgiske klub KRC Genk, der til daglig spiller i Belgiens bedste række, Pro League.

- Jeg er utrolig glad og har den rigtige mavefornemmelse i forhold til skiftet. Jeg har fået et godt indtryk af klubben og byen, så jeg glæder mig til at komme herned, fortæller Joakim kort efter kontraktunderskrivelsen, hvor han blandt andre havde selskab af BTAM's Jens Ørgaard og Brian Steen Nielsen.

Joakim står i skrivende stund noteret for 25 kampe for AaB, som han i en alder af 12 år skiftede til fra barndomsklubben Østervrå, men han kan dog nå at øge antallet, da han først forlader det nordjyske ved udgangen af juni.

Fra den 1. juli 2017 er hjemmebanen så Luminus Arena, der har plads til cirka 25.000 tilskuere, og Joakims kommende klub har fine resultater de seneste år. Belgisk mester i 1999, 2002 og 2011, pokaltitler i 1998, 2000, 2009 og 2013, mens klubben jublede over en Super Cup-sejr i 2011.

- Det er gået stærkt på det seneste, og det kan være lidt svært at følge med til, men heldigvis har jeg en god familie, der sørger for at bakke mig op, så jeg er tryg ved at tage næste skridt i karrieren, siger Joakim fra sin kommende hjemby i det nordøstlige hjørne af Belgien.

Stort tillykke til Joakim med den nye kontrakt - held og lykke med udlandseventyret.