Interview: Frederik Rønnow

Da sommeren 2017 nærmede sig, steg forventningerne hos Frederik Rønnow (Foto: Getty Images).

Bag sig havde målmanden endnu en fin sæson hos Brøndby IF, og det blev i juni suppleret af flotte præstationer på landsholdet mod Tyskland på Brøndby Stadion og ikke mindst den vigtige 3-1 sejr i VM-kvalifikationskampen på udebane mod Kasakhstan.

- Jeg var nået til et punkt i min karriere, hvor jeg følte mig klar til at prøve mig selv af i en udenlandsk klub, hvilket jeg også talte med klubben om. Desværre mislykkedes det i sommerens transfervindue, hvilket var grunden til, at jeg kiggede mig om efter andre muligheder i forhold til agenter, fortæller Frederik Rønnow.

Valget faldt på BTAM, som i løbet af januar 2018 overtog ansvaret for Frederik Rønnows karriere – noget han faktisk hurtigt besluttede sig for på grund af flere faktorer.

- Jeg havde allerede noteret mig, at BTAM ofte var involveret i udenlandske transfers fra dansk fodbold, og derudover forhørte jeg mig lidt hos landsholdskollegaer, som allerede samarbejdede med dem, og jeg fik kun positive tilbagemeldinger, husker Frederik Rønnow, som blev endelig overbevist efter en række samtaler med Ivan Marko Benes og Henrik Risom.

- For det første var der en god kemi, hvilket selvfølgelig er centralt, men derudover mødte jeg med det samme forståelse for mig som person samt mine ønsker til fremtiden. Jeg havde følelsen af at blive lyttet til og forstået.

På det tidspunkt havde Frederik Rønnow været igennem en hektisk og stressende periode, og han ville gerne have ro på igen. Det skulle være i Brøndby IF, hvor han gik i gang med sin tredje sæson af den fireårige aftale, han tiltrådte i sommeren 2015.

- Efter blot et par måneder hos BTAM blev tingene konkrete, og for mig har det været det vigtigste issue i dette forløb – der bliver ikke snakket så meget, der bliver handlet, siger Frederik Rønnow, som midt i april satte sin underskrift på en fireårig kontrakt med den tyske Bundesligaklub Eintracht Frankfurt.

- Agentbranchen er jo præget af, at der er mange, der fortæller, at de både kan det ene, andet og tredje, men jeg søgte handling i stedet for snak, og det fik jeg, forklarer den kommende Bundesligamålmand med tilfredshed i stemmen.

Han trådte ind i samarbejdet med nogle håb og ønsker til sin fremtidige fodboldkarriere, men at han endte i Bundesligaen, kunne han ikke have skrevet bedre selv.

- Jeg kommer til en af verdens bedste ligaer, hvor jeg skal repræsentere en stor klub, og der er sågar udsigt til spilletid. Der er bestemt ikke noget, der er givet på forhånd, det ved jeg godt, men selvfølgelig slår man til, når en så spændende og attraktiv mulighed dukker op, slår Frederik Rønnow fast.

Han glæder sig især over, at der er god tid til at forberede sig på skiftet og ikke mindst gøre arbejdet færdigt i Brøndby IF.

Når den nye hverdag i Frankfurt indfinder sig, med en fireårig kontrakt i hus, vil han naturligvis fortsat bruge BTAM i forhold til rådgivning af forskellig art, men ”jeg er ikke en type, som forventer daglige opkald”, som Frederik Rønnow siger med et stille smil.

- Vi fortsætter selvfølgelig samarbejdet i relation til mine karrierevalg og -muligheder, og derudover er der en række praktiske ting, de kan hjælpe mig med i forbindelse med flytningen til Frankfurt. For mig som person er det rart, at der er god tid til den slags, så jeg kan holde fokus på fodbold, siger Frederik Rønnow, der straks tilføjer:

- Vi skal da have en fodboldsnak i ny og næ, ingen tvivl om det, og det er rart for mig at vide, at jeg er tilknyttet en virksomhed, hvor der handles mere, end der snakkes. Uanset hvordan tingene former sig. Jeg kan kun sige, at gutterne hos BTAM har gjort alt det, de sagde, de kunne og ville, da vi havde de indledende samtaler, siger 25-årige Rønnow, som dermed er klar til at skifte den danske Superliga ud med den tyske Bundesliga til sommer.

Præcis som han ønskede sig.

FAKTA

Frederik Rønnow

Alder: 25 år

Nuværende klub: Brøndby IF

Kommende klub: Eintracht Frankfurt

Tidligere klubber: AC Horsens og Esbjerg fB

Ungdomslandskampe: 22

A-landskampe: Seks

Diverse: Debuterede på landsholdet den 31. august 2016 – på sin gamle hjemmebane, Casa Arena i Horsens. I sine indtil nu seks A-landskampe har han blot indkasseret fire mål. To gange har han præsteret clean sheet. Han tiltræder den 1. juli 2018 hos Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt.