Asger Sørensen tæt på storformen

Bare 17 år havde han på bagen, Asger Sørensen, da han i 2014 skiftede akademilivet i FC Midtjylland ud med en fuldtidsprofessionel kontrakt med storklubben Red Bull Salzburg i Østrig. Små tre år er gået, og den unge forsvarsspiller stortrives med sit fodboldliv i et land, der måske ikke har den samme bevågenhed som eksempelvis Bundesligaen og Premier League, men som omvendt er et perfekt sted at udvikle sig som ung spiller.

Asger fik sin fodboldopdragelse i Virklund ved Silkeborg, han nåede også at optræde på talentholdet hos Silkeborg IF, inden han skrev kontrakt med FC Midtjylland, men nu er han for alvor på vej ind på den store internationale scene via sin base i Salzburg. Og det til trods for flere skadespauser - begge ankler er opereret, han døjede i en periode med en lyskenskade, og et brud på en knogle i foden har ligeledes sendt ham ufrivilligt ud på sidelinjen.

- Jeg har ikke haft et kontinuerligt forløb endnu for alvor, men forud for denne sæson var jeg med i hele opstarten, og jeg begynder at nærme mig storformen igen, siger Asger Sørensen, der var med i midterforsvaret hos FC Liefering tirsdag aften, da klubben spillede sig tilbage på førstepladsen i den næstbedste række i Østrig med en sejr på 2-0 over Blau Weiss Linz. FC Liefering fungerer som Red Bull Salzburgs andethold, og det er her, storklubben placerer de mange talenter for at gøre dem klar til på fast basis at træde ind i truppen hos Red Bull Salzburg.

I denne sæson har Asger Sørensen i skrivende stund spillet seks kampe for FC Liefering, og derudover har han tre gange siddet på bænken for Red Bull Salzburgs bedste hold, så det går den rigtige vej.

- Det er jo trist, når man er skadet. Jeg er her for at spille fodbold, så det er tungt, når man ikke kan passe sit arbejde, men det går rigtig godt i øjeblikket. Jeg mærker klar fremgang fra uge til uge, siger den unge forsvarsspiller.

Han er ikke alene om at have den holdning, for trods flere skadespauser ser Red Bull Salzburg stadig et stort potentiale i danskeren. Derfor forlængede parterne også aftalen i løbet af sommeren, så Asger Sørensen nu har kontrakt med Red Bull Salzburg til 2020.