Interview: Andreas Poulsen

I begyndelsen var det mest for sjov, og fordi forældrene opfordrede ham til at lave et eller andet, at Andreas Poulsen (Foto: FC Midtjylland) spillede fodbold på KFUM's baner i den sydlige del af Ikast. Han spillede sammen med sin storebror og vennerne, og det var ikke videre struktureret. De driblede, sparkede, headede, tacklede og jublede på en banal bund af glæde og lyst. I dag er Andreas 17 år, han har netop underskrevet en treårig fuldtidskontrakt med Superligaklubben FC Midtjylland, og trods sin unge alder har han allerede Superligadebut på sit cv efter 90 minutter i udekampen mod Silkeborg IF den 1. december 2016.

- Vi boede tæt på fodboldbanerne, og dengang drømte jeg ikke om topfodbold, Superliga og lignende. Jeg spillede bare, husker Andreas, der ved kontraktunderskrivelsen blev beskrevet som fremtidens venstre back i FC Midtjylland af klubbens sportsdirektør Claus Steinlein.

Som U13-spiller besluttede Andreas Poulsen sig for at give fodboldkarrieren en chance, og det skete i praksis ved at flytte hverdagen fra Ikast til Herning, hvor han blev en del af elitemiljøet for fodboldspillere. Derfra fik han plads på FC Midtjyllands akademi, og nu står han foran en fast plads i FC Midtjyllands bedste trup. Det sker dog først definitivt efter sommerferien, når venstrebacken har færdiggjort sit HF-studie.

- Da jeg skiftede til Herning, tog jeg bussen meget tidligt om morgenen, og kom sent hjem om aftenen, så det var noget af en omvæltning i forhold til alle vennerne fra Ikast. Det var lidt svært, men heldigvis mødte jeg mange nye venner i Herning, så det var fint. Og et sats på fodboldkarrieren inkluderer altid forskellige fravalg, som han understreger.

Efter mange og fine præstationer på først FC Midtjyllands U17-mandskab, og siden klubbens U19-hold, var det den unge Ikast-mand, der blev kigget på sidst i november 2016, da midtjyderne forberedte sig til udekampen mod naboerne fra Silkeborg IF. Filip Novak var tvivlsom til opgøret, og på et tidspunkt lød beskeden til Andreas: Hvis Filip ikke bliver klar, spiller du. På den måde vidste han, hvad der måske ventede, men alligevel gippede det lidt i ham, da han på kampdagen, torsdag den 1. december, fik en besked, mens han sad i skolen og passede dine HF-studier: Filip bliver ikke klar, du spiller fra start i aften. 

- Det var lidt svært at koncentrere sig om undervisningen resten af dagen, erkender Andreas med et smil, og han nåede også at få en stor koloni af sommerfugle i maven. Hvilket dog viste sig at være uden grund.

- Selve resultatet var ikke så godt, men jeg kom godt i gang med kampen, og derfra kørte det okay. Det var fantastisk at komme ind på et hold, hvor alle andre var klar til at hjælpe og støtte, siger Andreas Poulsen, der i foråret 2017 skal træne så meget som muligt med Superligatruppen. Efter sommerferien bliver han så "rigtig" fuldtidsprofessionel fodboldspiller i en af landets topklubber. Til den tid vil han stadig være 17 år.  Fodbold for sjov i Ikast KFUM kan føre til meget. Ikke mindst med talent, ydmyghed og hårdt arbejde.